Miska Alanko oli yksi aikansa lahjakkaimmista suomalaisista koripalloilijoista. Miskalle koripallo oli aluksi harrastus, joka kasvoi intohimoksi ja myöhemmin taitojen kasvaessa haluksi edetä ammattilaispelaajaksi.

Miska Alangon stipendirahasto perustettiin vuonna 1997 niiden lahjakkaiden nuorten koripalloilijoiden tukemiseksi, jotka olivat tai ovat samassa tilanteessa kuin Miska oli tuona syksynä. Pelaajille, joilla on unelmia ja jotka ovat tehneet valtavasti töitä tullakseen joskus huippupelaajiksi mutta tarvitsevat tukea edetäkseen ensimmäiset askeleet kohti kansainvälisiä kenttiä.

Suomessakin on lukuisia pelaajia, jotka haaveilevat koripalloammattilaisuudesta. Haaveidensa toteuttamiseksi he tarvitsevat tietotaidollista, henkistä ja taloudellista tukea. Suomalainen koripallo tarvitsee kehittyäkseen kansainvälisille kentille tähtääviä pelaajia. Miska Alangon stipendirahasto pyrkii omalta osaltaan auttaa näitä nuoria.

Miskan Alangon stipendirahastosta on myönnetty suorat rahalliset stipendit Jouni Eholle, Daniel Janssonille, Mikko Koivistolle ja Joanna Pekoselle. Stipendit ovat auttaneet pelaajia saavuttamaan paikat amerikkalaisista yliopistoista täysillä opiskelijastipendeillä. Stipendirahaston kautta tietotaidollista tukea ovat saaneet lähes 20 suomalaista koripalloilijaa, jotka ovat sittemmin pelanneet koripalloa ja opiskelleet yliopistoissa eri puolilla USA:ta.